13 nov, 11:33
2018
Nieuws

Theatervoorstelling en Dag van de Mantelzorg

Afgelopen zaterdag werden zo’n tachtig mantelzorgers in het zonnetje gezet. In opdracht van de gemeente organiseerde Synthese een ontspannende middag in buurthuis ‘t Hökske voor mensen die altijd belangeloos klaarstaan voor een ander. De middag begon met een toespraak van wethouder Peter Lucassen. Daarna werd een broodje gegeten, gepraat en ondertussen genoten van de vermakelijke liedjes van Henk Amuseert.

Vervolgens konden de deelnemers kiezen voor de creatieve workshop, een pubquiz of een lezing over kruiden. Met een hapje en drankje tussendoor en na afloop een goodiebag – “Wat zijn we toch verwend, even nergens aan gedacht en alleen maar genoten!” – gingen de deelnemers voldaan naar huis.

De avond voor de Dag van de Mantelzorg hebben 150 mantelzorgers en vrijwilligers van Pantein in Norbertushof genoten van de voorstelling ‘Ik wil je niet kwijt’, gespeeld door theatergroep Nocturne. Een verhaal over een liefdevolle verbintenis tussen twee mensen als een van hen Alzheimer krijgt. Een voorstelling met humor, ontroering en herkenning, zo zei een van de aanwezigen: ”Ik zag mijn eigen verhaal voorbij komen en heb een traantje weggepinkt. Ik had het niet willen missen!” Na afloop ontvingen iedereen een paar Alzheimersokken: twee verschillende sokken die de verwarring symboliseren waarmee mensen met alzheimer dagelijks te maken hebben.

Ontwikkelingen in mantelzorg

De GGD Limburg-Noord presenteerde vorige week de resultaten van onderzoek naar ontwikkelingen in mantelzorg in Limburg tussen 2008 en 2016. Hieruit blijkt onder andere dat het aantal mantelzorgers in Limburg is verdubbeld. In 2016 gaf 16% van de Limburgers mantelzorg. Limburgers van alle leeftijden geven nu veel vaker mantelzorg dan acht jaar eerder.

Download onze App Get it on Google Play

Het bericht Theatervoorstelling en Dag van de Mantelzorg verscheen eerst op Maasduinen Centraal.


Lees het hele bericht van Maasduinen Centraal - NimaRTV »