23 apr, 10:34
2018
Nieuws

Milsbeek wint derby van Heijen, benauwde zege Achates

Milsbeek won de derby tegen Heijen met 2-0, een zege die de hele wedstrijd niet in gevaar kwam. Er werden veel vinnige duels uitgevochten maar van goed voetbal was geen sprake. Vlak voor rust ging Milsbeek na een Heijense corner meteen in de tegenaanval en scoorde Freek Kerkhoff de 1-0. In de tweede helft koesterde Milsbeek de voorsprong tegen een onmachtig Heijen en gooide de wedstrijd na ruim een uur voetbal in het slot door een briljante vrije trap van Birol Çaluk.

De zomerse temperaturen konden het team van Michel van de Venn niet inspireren om tegen de waarschijnlijke degradant OKSV, naast de verwachte winst ook aan het doelsaldo te werken. Het werd uiteindelijk slechts 1-0 voor Achates door een doelpunt van Teun Lemmen halverwege de tweede helft.

Wedstrijdverslag Jan Broekman >>>>

De zomerse temperaturen konden het team van Michel van de Venn niet inspireren om tegen de waarschijnlijke degradant OKSV, naast de verwachte winst ook aan het doelsaldo te werken. OKSV uit Overlangel(740 inwoners), Neerloon(210 inwoners) en Keent(77 inwoners) is een kleine vereniging, die met de jeugd al samenwerkt met Herpinia en daar op termijn wel mee zal fuseren.

Een rommelige start met veel balverlies en een eerste kans voor Dirk van den Berg, die overigens overschiet. Achates gebruikt weer teveel de lange bal op de vleugelspelers, maar die komen voor alsnog moeizaam over hun tegenstanders heen. In de 16 e minuut is Van den Berg weer gevaarlijk, maar zijn schot gaat net voor langs. Bij Achates is Jerel Taihuttu weer van de partij, maar wordt weinig in het spel betrokken. Het duurde 20 minuten voor Achates een eerste doelpoging waagt, maar het rollertje van Siem Loeffen gaat naast. Een blessure noopt Damien Matulessy binnen het half uur naar de kant te gaan en Jop Loeffen
neemt zijn plaats over. Een afstandsschot van Giel Loeffen wordt slecht verwerkt door keeper Job van de Loop en rolt met enig fortuin net naast. Even later kan Hein de Jager ten koste van een corner redding brengen op een harde schuiver van Ronald Reijs. Buiten een aantal hoekschoppen, die overigens geen gevaar brengen, kan de Ottersumse formatie weinig creëren en begint de rust.

Met Teun Lemmen (jeugdspeler) voor Jerel Taihuttu komt er meer diepte en kopkracht in het OKSV doelgebied. Hij forceert direct twee hoekschoppen. In de 51 e minuut tikt Jeroey Lekatompessy een bal op de paal na aangeven van Taleb Sarkouk. Even later is het omgekeerd en levert goed storen van Jeroey Lekatompessy, Taleb Sarkouk een kans op, maar zijn schuiver kan de keeper tot corner verwerken. In de 63 e minuut geeft Paul Toonen van links een voorzet die volley wordt genomen door Teun Lemmen, maar de bal gaat net over de lat. De veel mee opkomende Siem Loeffen geeft in de 69 e minuut een bal op maat, die perfect wordt ingekopt door Teun Lemmen(1-0). Gelet op de afnemende weerstand van OKSV, is het duidelijk, dat de punten binnen zijn. In de 87 e minuut schiet Siem Loeffen een afvallende bal nog hard langs de verkeerde kant van de staander en kan scheidsrechter Wijsman de partij vervolgens zonder kleerscheuren beëindigen en verlangen de 22 spelers zichtbaar naar een verfrissende douche.

Zondag 29 april wederom een thuiswedstrijd tegen DSV uit St. Anthonis.