31 jan, 00:36
2019
Nieuws

Lezing over Noord-Korea in Gennepse bieb

Zondag 10 februari verzorgt drs. Marc Roth in de bieb van Gennep een lezing over een van de meest gesloten landen ter wereld: Noord-Korea. Roth heeft dit land als reisbegeleider meermaals bezocht. De bibliotheek is deze dag open van 13.00 tot 16.00 uur, de lezing begint om 13.15 uur. Aanmelden kan via de website van BiblioPlus, deelname kost slechts €2,50 per persoon.

Deze leerzame middag maakt deel uit van een bijzondere pilot, waarbij de bieb ook in februari iedere zondag haar deuren opent èn een leuk programma verzorgt. Als dit een succesvolle ontwikkeling blijkt, zullen snel meer zondagen volgen.

Aangezien 2019 in het teken staat van het Jaar van de Ontmoeting richt BiblioPlus op 10 februari de blik naar buiten. Noord-Korea komt regelmatig ter sprake in de media, maar blijft toch mysterieus. Drs. Marc Roth komt er zelf geregeld en zegt over de lezing: “Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt voortdurend de vraag op: wat is waar en wat is de werkelijkheid. Is de werkelijkheid die we daar te zien krijgen überhaupt wel waar? Wordt ons beeld van Noord-Korea niet gekleurd door onze ‘Westerse bril’?”

Deze middag geeft Roth een inkijkje in ‘s werelds meest gesloten samenleving’ en laat zien dat Noord-Korea meer is dan alleen maar ‘verbeelde werkelijkheid’. De lezing wordt, naast de eigen ervaringen van Marc, verrijkt met afbeeldingen, (korte) clips en ander uniek beeldmateriaal.

de_smid_fc-logo-samengesteld-01
Weys - speciaal
Download onze App Get it on Google Play

Het bericht Lezing over Noord-Korea in Gennepse bieb verscheen eerst op Maasduinen Centraal.


Lees het hele bericht van Maasduinen Centraal - NimaRTV »