04 dec, 22:58
2019
Nieuws

Kaarsjesavond verlicht donker Gennep

Op zaterdag 21 december, de kortste dag van het jaar, vindt op de Markt in hartje Gennep de bekende Kaarsjesavond met sfeervolle samenzang plaats. Op deze avond die tegen 19.30 uur begint, wordt ook stilgestaan bij afsluiting van het Jaar van de Ontmoeting’.

Harmonie Sint Caecilia uit Ottersum en Ven-Zelderheide en het koor Suuk 7 zullen dit keer de samenzang van het publiek begeleiden. Traditioneel spreekt de Gennepse burgemeester een korte kerstboodschap uit en wordt de grote kerstboom op de Markt ontstoken. Aangezien met de Kaarsjesavond ook het “Jaar van de Ontmoeting” wordt afgesloten zal de voorzitter van die organisatie eveneens even het woord voeren.
Vast ritueel tijdens deze bijeenkomst is dat de elektrische verlichting wordt uitgeschakeld en de Markt alleen sfeervol verlicht wordt door kaarsen achter de ramen rond de Markt, op het plein en in de handen van de bezoekers.
Zoals in alle voorgaande jaren zijn de kaarsen en het programmaboekje gratis.

Ook interessant

Kaarsjesavond verlicht donker Gennep

Op zaterdag 21 december, de kortste dag van het jaar, vindt op de Markt in hartje Gennep de bekende Kaarsjesavond met sfeervolle samenzang plaats. Op deze avond die tegen 19.30 uur begint, wordt ook stilgestaan bij afsluiting van het Jaar van de...

Culthis december 2019

Er staat weer een nieuwe editie van Culthis radio online!In deze laatste editie van 2019 kun je luisteren naar Paul Wessels die terugblikt op 75 jaar Jong Nederland, Piet Wolters vertelt over 150 jaar Martinustoren en Teus van Leeuwen kijkt vooruit naar de...

Weys - speciaal

Het bericht Kaarsjesavond verlicht donker Gennep verscheen eerst op Maasduinen Centraal.


Lees het hele bericht van Maasduinen Centraal - NimaRTV »