20 mrt, 12:01
2018
Nieuws

Publicaties gemeente Gennep week 12

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 12 – 2018

Met pin betalen in Arriva bus

Vanaf 1 april 2018 is het voor reizigers die in een Arriva-bus stappen niet meer mogelijk om een vervoerbewijs te betalen met contant geld. Reizigers kunnen reizen met de OV-chipkaart, een e-ticket of een vervoerbewijs in de bus betalen met pin, contactloos of creditcard. Arriva verbetert op deze manier de veiligheid in de bus, voor zowel de buschauffeur als de reiziger.

Afval Infolijn online

De Afval Infolijn (0800 – 221 00 14) is het gratis telefoonnummer, waar u terecht kunt met al uw vragen over afval. Vanaf nu kunt u de Afval Infolijn ook online bereiken.

Is uw container kapot, wilt u een andere maat container bestellen, een melding doen of klacht indienen over afval? Ga hiervoor naar www.gennep.nl/afval en klik op de afval infolijn. Vervolgens kunt u via de knop “mijn container online” uw melding of wijziging doorgeven.

Afvalkalender

Informatie over het scheiden van afval en de mogelijkheden om het afval aan te bieden, vindt u ook op de afvalkalender van de gemeente Gennep.

Een geslaagde Boomfeestdag

Leerlingen van basisschool Elckerlyc plantten, in samenwerking met IVN en wethouder Jan Welles, fruitbomen op het erf van familie Reintjes. Na een leerzame wandeling door het Niersdal, liepen de kinderen zo de achterkant van het erf op. Ze hadden prachtig beschilderde steunpalen voor de bomen meegenomen. Vanuit de Plattelandscoöperatie komt er een bijen-oase met insectenhotel op het erf te staan ter versterking van de biodiversiteit.

Gratis compost om u te bedanken!

Als gemeente willen we u belonen voor het scheiden van gft- en groenafval. Dit doen we door gratis compost aan te bieden. Zo krijgt u het gft als het ware weer terug in de vorm van een nuttig kringloopproduct met een positieve bijdrage aan het milieu.
U kunt de compost ophalen op:
Dagen: 24 maart tot en met 4 april 2018
Tijd: 9.00 uur tot 16.00 uur
Locatie: Gemeentewerf aan de Paesplasweg in Gennep

De actie is bedoeld voor inwoners van de gemeente Gennep. Daarom controleren we aan de poort op naam en adres. U schept zelf de compost en bent er verantwoordelijk voor om de compost veilig te laden en vervoeren. Zorg er dus voor dat u onderweg geen compost verliest. De compost is uitsluitend bedoeld voor particulier gebruik. Het laden van voertuigen, zoals tractoren en kleine vrachtwagens is niet toegestaan.

Tips:
– neem uw identificatiebewijs mee;
– neem een schep en handschoenen mee;
– dek een open aanhanger af met een zeil;
– controleer of alle kabels zijn aangesloten en of de verlichting werkt;
– ga niet te zwaar beladen de weg op: beter twee keer rijden, dan één keer met bekeuring.

Het bericht Publicaties gemeente Gennep week 12 verscheen eerst op Maasduinen Centraal.


Lees het hele bericht van Maasduinen Centraal - NimaRTV »