2018
Nieuws

Verdiende zege Achates

Achates speelt solide partij tegen het Katwijkse SIOL

Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden op 12 oktober van de 62 jarige Wim Hopman, laatstelijk wonend in Malden. Wim komt van de Panoven en heeft hier vroeger in de jeugd gespeeld en door zijn universitaire studie vrij kort in de selectie. Sinds een jaar speelde hij weer bij de Old Stars op de Niersvallei. Zijn broers Piet, Bert en John hebben langdurig in het eerste team gespeeld.

Giel Loeffen en Yanick Cillessen ontbraken op deze zonnige zondagmiddag op de Niersvallei. Jelle Hendriks, Jean-Paul ten Haaf en Jop Loeffen startten vandaag in de basis. De wind maakte het spelen niet gemakkelijk maar Achates ging daar het beste mee om.

Hier het verslag van Jan Broekman

De eerste mogelijkheid krijgt Taleb Sarkouk na een goede interceptie van Jerral Taihuttu. De roodwitten zijn fysiek wel de mindere, maar zijn gretig. Guus Vervoort en Teun Lemmen zien hun eerste doelpogingen nog geen resultaat opleveren. Als Sarkouk in de 21 e minuut in de zestien Jelle Hendriks vrij voor de keep probeert te zetten, onderschept aanvoerder Bryan Bokma de bal. Hij raakt de bal echter totaal verkeerd en verschalkt zijn eigen doelman Yannick Verhoeven(1-0). Siem Loeffen geeft achterin weer de rust, maar wordt enkele keren hard aangepakt, maar kan toch verder. Jerral Taihuttu sticht op rechts
regelmatig gevaar met zijn aanvallende acties. Keeper Verhoeven is attent op een vrije trap op de rand van de zestien en weet ook de rebound te pareren. Achates heeft doorlopend een licht overwicht, maar kan de voorsprong nog niet verder uitbouwen.

Vrij snel in de tweede helft gaat aanvoerder Bokma veel te hard in op Guus Vervoort, die uiteindelijk met een enkelblessure van het veld wordt gedragen. Het duurt even voor zijn vervanger Kai Bicentini binnen de lijnen komt. Jean Paul ten Haaf
gaat hierdoor in de achterste linie spelen. Taihuttu dwingt keeper Verhoeven tot goed ingrijpen, maar kan even later bij een vrije trap geen gevaar stichten. Rond het uur is Sjoerd Peeters sterk in een 1 op 1 actie en voorkomt de gelijkmaker door Daniel Ilic. In de 64 e minuut heeft Bicentini tot twee maal toe de 2-0 op zijn schoen, maar keeper Verhoeven redt uistekend. Twee minuten later is het alsnog raak, als Taihuttu een vrije trap vanaf de rechterkant hard voorzet en door storend werk van Kai Bicentini kan Jeroey Lekatompessy de beslissende trap in het doel geven(2-0). Rond de 70 e minuut voorkomt keeper Peeters wederom een vrije schietkans van ditmaal Djavano Amanupunnjo. De laatste 15 minuten zijn wat rommelig, door wissels en enkele onvriendelijkheden. Nog eenmaal staat Sjoerd Peeters goed bij een inzet van Loutfi Chamlal op de paal.

Al met al een verdiende overwinning met ook een stijgende lijn van het spelniveau bij Achates.

Twee schietkansen, allebei tegengehouden door Yannick Verhoeven. Staat een aardig harde wind op De Niersvallei. #achsio pic.twitter.com/8HhVk7srrp