09 apr, 10:41
2018
Nieuws

Stormvogels onfortuinlijk, punt voor Vitesse

Op een zonnige zondagmiddag verloor Stormvogels’28 thuis met 2-3 van de nummer vier in de ranglijst Sparta’25 uit Beek en Donk. Stormvogels toonde veerkracht door een 0-1 achterstand na rust om te zetten in een 2-1 voorsprong, maar uiteindelijk waren het de gasten die er met de volle buit vandoor gingen. Hier de wedstrijdfoto’s >>>>

Wedstrijdverslag

In het begin van de wedstrijd wisten beide teams nauwelijks gevaarlijke kansen te creëren en speelde het spel zich veelal op het middenveld af. Het was Bob Klaassen die de gasten in de 22e minuut met een fraai afstandsschot op voorsprong zette. Na deze treffer toonde Stormvogels’28 veerkracht en dat leidde in de 36e minuut tot de gelijkmaker. Tijn Wabeke wist Thomas Creemers te bereiken, die vanuit de 16 meter met een bekeken schot de 1-1 op het scorebord zette. Met deze stand gingen beide ploegen rusten, waarbij opgemerkt dient te worden dat Stormvogels’28 op dat moment al alle drie haar wissels had verbruikt.

De thuisploeg van trainer Roy de Haan kwam goed de rust uit en kreeg in de 57e minuut een penalty, nadat Lloyd Kooiman in de 16 meter onderuit werd gehaald. Tijn Wabeke schoot vanaf elf meter koeltjes de 2-1 binnen. Nog geen minuut later lag de bal aan de andere kant ook op de stip. Scheidsrechter Prick bestrafte een lichte duw tijdens een corner met een penalty voor Sparta’25. Deze werd op knappe wijze door doelman Mark van der Burg gekeerd, maar tot ieders verbazing legde de scheidsrechter de bal vanwege te vroeg uitkomen opnieuw op de stip. Ditmaal werd de penalty wel binnen geschoten: 2-2. De gelijkmaker bleek een behoorlijke klap voor de oranjehemden, die in de 65eminuut vervolgens ook op 2-3 achterstand kwamen door een doelpunt van Rick van Heijnsbergen. Stormvogels’28 probeerde hierna met veel strijd alsnog een gelijkmaker te forceren, maar na 90 minuten stond het vol ongeloof met lege handen.

Trainer Roy de Haan: “Ik kan het team enkel en alleen complimenteren met de wijze waarop is samengewerkt en gestreden. Door een stevig aantal afwezigen en wijzigingen gedurende de wedstrijden wordt het team steeds weer opnieuw uitgedaagd in een wisselende samenstelling te spelen. Iets wat in de voorbije periode nog te weinig punten heeft opgeleverd maar niet uit kan blijven. Elke week ligt een goed/beter resultaat binnen handbereik.  Vandaag zat het, kijkende naar de oorzaak en de herkansing van de strafschop, wederom niet bepaald mee maar zijn we er allen van bewust wat er voor nodig is het tij te doen keren. Het mag een van de grootste clichés in voetballand zijn maar; er staan ons nog 9 finales te wachten waar we veel kunnen winnen. Zonder nacompetitie veilig spelen zal aanvoelen als het behalen van een periodetitel.”

Vitesse ’08 wist afgelopen zondag thuis tegen titelkandidaat Olympia ’18 een verdiend gelijkspel uit het vuur te slepen. Prijzenswaardig was de veerkracht die Gennep tentoonspreidde door tot tweemaal toe een achterstand goed te maken via doelpunten van Thymo Zeelen en Niek Hendriks (strafschop), eindstand 2-2.