14 jan, 09:38
2019
Nieuws

SPES start 2019 met winst

SPES trad afgelopen zondag in sporthal Heuvelland aan tegen ODC uit Ommel. Op papier zou de dames uit Milsbeek een gemakkelijke middag tegemoet gaan, maar dat bij korfbal alles mogelijk is, bleek wel. Een spannende wedstrijd waarbij SPES gelukkig aan het langste eind trok en punten in huis hield.

ODC begon voortvarend en stond binnen een kwartier al op een riante 2-6 voorsprong. Na een korte time-out spraken trainsters Caroline Lamers en Marijke van de Veer de jonge Milsbeekse ploeg flink toe. Dat had resultaat en binnen 10 minuten hadden de SPES dames de stand weer gelijk getrokken. Nog net voor rust kwam SPES zelf op voorsprong waardoor de ruststand 8-7 was.

Na rust scoorde SPES meteen weer, maar het ontbrak beide ploegen aan ritme en dat leveren af en toe slordig korfbal op. SPES bleef op voorsprong maar ODC kwam telkens op één punt dichtbij. Met nog twee minuten op de klok was het zelfs 13-13. Invalster Jara Wieland maakte uiteindelijk het verschil door in de slotfase nog tweemaal te scoren waardoor SPES de eerste wedstrijd van 2019 met 15-14 wist te winnen.