11 feb, 10:20
2019
Nieuws

SPES komt tekort tegen Swift

Afgelopen weekend stond de Limburgse derby op het programma in de Topklasse Korfbal, SPES uit Milsbeek tegen Swift uit Velden. In de razend spannende competitie waar Rosolo en De Korfrakkers de boventoon voeren, strijden vier teams om de derde en vierde plaats met een zeer klein onderling verschil. Voor aanvang van de wedstrijd stond SPES op plaats drie en Swift op plaats vijf. (Door Robert Koster)

Swift was zeker de eerste helft de bovenliggende partij, scherper in de duels en in het afronden. SPES kreeg geen grip op de aanval van Swift en wist te weinig kansen te creëren waardoor Swift halverwege met 2-7 voor stond. Met een time out en een wissel probeerde coach Marijke de Veer de bakens te verzetten en SPES kwam iets terug waardoor Swift niet verder uitliep. Verdedigend kreeg SPES wat meer grip en aanvallend vielen er eindelijk doelpunten, ruststand 6-10.

Na rust liep het zichtbaar beter bij SPES maar de scherpte in de afronding werd af en toe gemist. Swift daarentegen, had het vizier weer op scherp en wist in de eerste minuten uit te lopen tot 7-13. Daarna wist SPES de korf steeds beter te vinden en probeerden de Milsbeekse dames aan te haken. Na 20 minuten was SPES genaderd tot 16-18. Swift wist echter een vrije worp te scoren en direct daarna een doorloopbal af te ronden. Met nog 4 minuten te spelen was het gat met Swift te groot geworden. SPES bleef goed combineren maar had pech in de afronding. In de laatste minuut scoorde Swift de 16-21, hetgeen de eindstand betekende.

De doelpunten van SPES werden gescoord door: Michelle Smulders 5x, Dyan Peters en Audrey Gubbels 3x, Marissa van Duijnhoven 2x en Nina Peters, Jara Wieland en Jessie Janssen ieder 1x.

De doelpunten van Swift kwamen van: Shenna Janssen 6x, Sharon Janssen 5x, Anouk Bergmans, Ellen Heijnen en Esther Theelen ieder 3x, Janou op ’t Root en Judith Theelen ieder 1x.