10 dec, 12:01
2019
Nieuws

Publicaties gemeente Gennep week 50

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 50 – 2019

Afvalcontainers in de wintertijd

Wanneer het vriest, kan het voorkomen dat afvalcontainers niet goed geleegd kunnen worden. Op de achterkant van de afvalkalender staan tips om ervoor te zorgen dat het afval niet vast blijft zitten in de containers. Zet de container bij vorst bijvoorbeeld uit de wind of in de schuur. Indien uw container niet volledig is leeggemaakt door Suez, wordt er niet nagereden.

Kaarsjesavond in Gennep

Op zaterdag 21 december wordt voor de 16e keer de Kaarsjesavond georganiseerd op de Markt in Gennep. Vanaf 19.30 uur wordt er samen gezongen bij kaarslicht. Harmonie Sint Caecilia en het koor Suuk 7 zorgen voor muzikale begeleiding. Volgens traditie wordt de elektrische verlichting op de Markt uitgeschakeld en is de Markt die avond verlicht door duizenden kaarsen. Kaarsjesavond is tevens de afsluiting van 2019 Het Jaar van de Ontmoeting.

Kersttocht Gennep Zuid

Voor de 18e keer organiseren zo’n 100 vrijwilligers ook dit jaar weer de Kersttocht. Op vrijdag 13 december is iedereen van harte welkom gezamenlijk te genieten van de magische Kerstsfeer in de straten van Gennep Zuid. Vanaf 18.30 uur kan men starten vanaf het Norbertplein.

De route leidt langs prachtige decors waarin acteurs een deel van het kerstverhaal vertellen. Meelopen is leuk voor jong en oud en de route is ook geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Op het Norbertplein vindt de kerstmarkt plaats waar men vanaf 18.00 uur bij de vuurkorven kan genieten van live muziek van Stripped, Duo Sfeer en Voices4Fun. Er zijn diverse kraampjes waar lekkernijen verkocht worden. Kinderen kunnen gratis een kerststukje maken en de dieren knuffelen. 
In Buurthuis VanOns is de hobbymarkt te bezoeken met live muziek van Paul Vens.
De route eindigt met een ‘kraamvisite’ bij kindje Jezus in de Norbertuskerk waar het Gemengd Koor zingt.

CVK Bouw renoveert gemeentekantoor Gennep

CVK Bouw BV uit Siebengewald is door gemeente Gennep verkozen om het gemeentekantoor te renoveren. Deze lokale partij kwam na een aanbesteding als beste naar voren om een nieuwe werkomgeving te realiseren die past bij de huidige tijd. Op dinsdag 3 december 2019 tekenden burgemeester Van Beek en Chris van Kempen, directeur van CVK Bouw, de overeenkomst in het gemeentekantoor.

De renovatie van het gebouw uit 1994 start medio december. Gemeente Gennep realiseert een duurzaam gemeentekantoor. Met name installaties en meubilair zijn verouderd en na 25 jaar aan vervanging toe. In de nieuwe werkomgeving worden verschillende werk- en vergaderplekken gerealiseerd en het gebouw wordt zodanig ingericht dat het flexibel werken mogelijk maakt, passend bij de huidige tijd. De inrichting wordt grotendeels circulair uitgevoerd. Bestaand meubilair krijgt een nieuw jasje of onderdelen ervan worden hergebruikt om te voorkomen dat goed materiaal verloren gaat.

Wie wordt de nieuwe burgemeester van Gennep?

Na het aftreden van burgemeester Peter de Koning, startte op 14 oktober Willibrord van Beek als waarnemend burgemeester van de gemeente Gennep. De komende maanden gaat de gemeenteraad op zoek naar een opvolger.

De eerste stap in dit proces is het opstellen van een profielschets. Deze geeft zo goed mogelijk weer wat van de nieuwe burgemeester wordt verwacht en wat de nieuwe burgemeester van de gemeente kan verwachten.

Enquête
De fractievoorzitters van de gemeenteraad vinden het belangrijk om hierbij ook inwoners te betrekken. Tot en met 18 december kunt u via de enquête op www.gennep.nl/burgemeester aangeven wat u belangrijk vindt voor een nieuwe burgemeester. Welke eigenschappen passen bij de nieuwe burgemeester en waar moet hij of zij zich als eerste op gaan richten? Het is ook mogelijk om een papieren enquête in te vullen bij de receptie van het gemeentekantoor.

 

 

Ook interessant

Publicaties gemeente Gennep week 50

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 50 - 2019 Wanneer het vriest, kan het voorkomen dat afvalcontainers niet goed geleegd kunnen worden. Op de achterkant van de afvalkalender staan tips om ervoor te zorgen dat het afval niet vast blijft...

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 49

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 49 - 2019 Programma informatiemarkten Lob van GennepOntsteking Kerstboom winkelcentrum MolenhoekLezing Energiecafé Mook en MiddelaarHet VGZ GemeentePakketDeze week Francois Jongen Ook...

Publicaties gemeente Bergen week 49

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 49 - 2019 Bedrijfsbezoek Camping RolandHondenbeleid Inzameling oud papier Siebengewald, Wellerlooi en Afferden Meld verdachte situaties Orange the world Verplichte bekendmakingen Ook interessant...

Het bericht Publicaties gemeente Gennep week 50 verscheen eerst op Maasduinen Centraal.


Lees het hele bericht van Maasduinen Centraal - NimaRTV »