11 dec, 12:01
2018
Nieuws

Publicaties gemeente Gennep week 50

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 50 – 2018

NLdoet: klussen aanmelden en uitvoeren

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2019 weer NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn.

Aanmelden
Organisaties kunnen klussen aanmelden die gedaan kunnen worden. Heeft het buurtcentrum een opknapbeurt nodig, wilt u een verwendagje voor alle ouderen in het verzorgingshuis of heeft u een andere leuke klus? Aanmelden van klussen kan via de website www.nldoet.nl. Vrijwilligers die een klus willen uitvoeren, kunnen hier zien wat er gedaan kan worden. Meedoen kan alleen, of nog leuker met uw sportclub, buurtvereniging, collega’s of familie.

Financiële bijdrage
Wilt u als organisatie een klus laten uitvoeren? U kunt hiervoor een bijdrage aanvragen bij het Oranje Fonds. Zo worden organisaties ondersteund om de activiteiten te laten uitvoeren. Het geld kan worden besteed aan bijvoorbeeld klusmaterialen en huur van materieel, kasten en lampen die tijdens het klussen worden gemonteerd, schoonmaakmiddelen en eten en drinken voor de harde werkers. De maximale bijdrage is 400 euro en deze kan worden aangevraagd tot 31 januari 2019 (op
= op). Kijk voor meer informatie op www.nldoet.nl.

Glazen Winkeltje geopend

Het Glazen Winkeltje in Gennep in sinds afgelopen vrijdag weer open. Met de verkoop van sfeervolle producten in de winkel en veilingen op Facebook wordt geld ingezameld voor de 3FM-actie Serious Request. Het Glazen Winkeltje in winkelcentrum Clarenshof wordt bemand door ouders en leerlingen van Basisschool De Ratel en is dagelijks geopend tot en met vrijdag 21 december.

Expositie over culturele verscheidenheid

Aftrap Jaar van de Ontmoeting in 2019

Zaterdag 15 december opent in Museum Het Petershuis om 11.00 uur een thematentoonstelling waarin de culturele verscheidenheid in onze gemeente centraal staat. Deze expositie betekent de aftrap van het Jaar van de Ontmoeting in 2019. Zo’n 1000 inwoners van gemeente Gennep zijn niet in Nederland geboren. Zij komen uit ruim 40 landen en van alle continenten. De expositie is samengesteld door nieuwkomers in onze gemeente afkomstig uit Aziatische en Afrikaanse landen.
De negen landen die in deze expositie aan bod komen zijn Afghanistan, Eritrea, Indonesië, Iran, Marokko, Nigeria, Somalië, Syrië en Tanzania.

Deze expositie is de eerste van een reeks activiteiten in 2019 rondom het thema ‘ontmoeting’. Een werkgroep van het netwerk Samen Verder in Gennep coördineert deze maatschappelijke activiteiten, variërend van lezingen, concerten en culinaire, culturele en sportieve ontmoetingen. Het Jaar van de Ontmoeting heeft als doel dat is dat gevestigde inwoners en migranten meer met elkaar in contact komen, elkaar beter leren kennen en begrijpen. De nieuwkomers hebben zelf voorwerpen, foto’s en
filmbeelden beschikbaar gesteld die een indruk geven van hun land van herkomst. De expositie is verder aangevuld met objecten vanuit het centraal depot van de Wereldmusea in Nederland, bijvoorbeeld afkomstig van het Volkenkundig Museum in Leiden, het Tropenmuseum, het Afrikamuseum in Berg en Dal en het Wereldmuseum in Rotterdam.

Openingstijden
De expositie ‘Ontmoeting’ is tot en met zondag 3 februari 2019 te zien in Museum Het Petershuis. Openingstijden: van woensdag tot en met zondag tussen 13.30 tot 16:30 uur. De toegang is vrij; er wordt een donatie gevraagd waarvan u zelf de hoogte bepaalt. Het volledige programma van activiteiten in het Jaar van de Ontmoeting wordt binnenkort gepubliceerd op
www.evenementengennep.nl.

WML watertaps afgesloten

Deze week sluit Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) de watertaps in de gemeente af vanwege de komende vorstperiode. Zodra de lente begint kunnen voorbijgangers bij de watertappunten – onder andere aan de Rijksweg in Milsbeek en de Heijenseweg in Gennep – weer gratis gebruikmaken van gezond en duurzaam drinkwater.

Project Gennep Schoon

Op zaterdag 23 maart 2019 organiseert gemeente Gennep het project Gennep Schoon (voorheen de Schone Maas-actie). Verenigingen, stichtingen of clubs worden uitgenodigd de oevers van de Maas en de Niers, de kernen en het buitengebied van de gemeente vrij te maken van zwerfafval. Jaarlijks blijft er veel zwerfafval achter op de oevers langs de Maas. Ook op andere plaatsen wordt nog altijd veel klein en groot afval gedumpt. Dit zorgt niet alleen voor een lelijk landschapsbeeld, het is ook slecht voor het milieu, de flora en fauna en de mens.

Spek uw clubkas
Wilt u iets doen voor het milieu én de kas van uw vereniging op een leuke manier aanvullen? Doe dan mee! Zo draagt u lokaal een steentje bij om de afvalberg te verminderen. Elke groep ontvangt een financiële vergoeding van 200 euro. Stel een groep samen van 10 tot 20 enthousiaste volwassenen die een gedeelte opschonen. Vanwege de veiligheid mogen er geen kinderen jonger dan 12 jaar deelnemen en jongeren van 12 t/m 17 jaar moeten in het bezit zijn van hun zwemdiploma A en B. Voor elke jongere onder de 18 jaar dient één volwassene deel te nemen die de verantwoordelijkheid draagt.

Aanmeldformulier
De informatiebrief met aanmeldformulier vindt u op www. gennep.nl/gennepschoon. Aanmelden kan tot en met vrijdag 25 januari 2019. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 0485-494141 of per e-mail gemeente@gennep.nl.

Gewijzigde openingstijden

Rond de feestdagen is het gemeentekantoor gesloten op:

  • Donderdag 20 december, vanaf 14.30 uur
  • Maandag 24, dinsdag 25, woensdag 26 en maandag 31 december
  • Dinsdag 1 januari 2019
  • Woensdag 2 januari 2019, tot 10.00 uur

Wij wensen iedereen fijne feestdagen!

Kaarsjesavond: samenzang bij kaarslicht

Voor de 15de keer wordt op 21 december om 19.30 uur de Markt in Gennep enkel verlicht door kaarsen. Op de tonen van fanfare Eendracht Maakt Macht uit Heijen en ondersteund door het Gennepse koor Cheers worden kerstliederen gezongen door de vele aanwezigen. Traditioneel is er een korte kerstboodschap van de burgemeester en spreken de voorgangers van de Gennepse geloofsgemeenschappen een vredeswens uit. Het feeërieke kaarslicht en de samenzang zorgen zo kort voor Kerstmis al jaren voor een moment van bezinning en een voelbaar ingetogen sfeer.

Download onze App Get it on Google Play

Het bericht Publicaties gemeente Gennep week 50 verscheen eerst op Maasduinen Centraal.


Lees het hele bericht van Maasduinen Centraal - NimaRTV »