07 mrt, 16:41
2015
Vakredactie
Verzorging
Le Mage

Een andere manier van werken

Behandelfilosofie van Le Mage

De laatste jaren is de markt voor spa’s explosief gegroeid. In deze groei kan men twee richtingen onderscheiden. De eerste – Instant Beauty – oftewel de medische spabenadering, propageert het gebruik van apparaten en injecties om op korte termijn resultaten te behalen. De tweede – Constant Beauty – of holistische benadering, richt zich op het onbetwistbare feit dat u één geheel vormt met uw huid. Deze benadering heeft zijn betrouwbaarheid inmiddels bewezen en krijgt steeds meer erkenning in medische en wetenschappelijke kringen als een fundamentele manier om lichaamsfuncties te herstellen voor de lange termijn.

Met de Elemental Nature- filosofie keert Aveda/Le mage terug naar de basis, het bevorderen van welzijn van binnenuit. De Elemental Nature- filosofie vindt zijn oorsprong in Ayurveda, het Indiase levenskennissysteem. Dit allesomvattende systeem kent vele vertakkingen. Ayurveda benadrukt het belang van preventie en zelfzorg en vormt een medische wetenschap voor geschoolde medici. De kern van het systeem bestaat niet zozeer uit de diagnose en behandeling van een bepaalde ziekte, maar uit het lokaliseren en verhelpen van de onderliggende oorzaak van een onbalans. Bij het analyseren van de onderliggende oorzaak van onbalans is het belangrijk te onderkennen dat onbalans kan ontstaan op vele verschillende niveaus van de menselijke beleving.

Het werken met al deze verschillende niveaus als uitgangspunt vormt de kern van het begrip “holistisch”- het behandelen van de hele mens. Het kan een uitdaging zijn om binnen een bepaalde behandeling op al deze niveaus te werken, maar alleen al het herkennen en bewust worden ervan kan een zekere kracht bieden. Ayurveda onderscheidt drie verschillende ervaringsniveaus, die elk uit twee lagen bestaan. • Het fysieke lichaam bestaat uit twee lagen: materie en energie. • Het geestelijke lichaam bestaat uit twee lagen: gemoed en verstand. • Het causale lichaam bestaat uit twee lagen: de ziel en de geest.

Materie is wat de meeste mensen onder hun lichaam verstaan. Het is de vaste vorm van het lichaam dat bestaat uit organen, huid, spieren, botten en zenuwen. Dit is het niveau waar westerse artsen zich op richten. Op dit niveau kunnen we gezondheid bevorderen met behulp van de vijf zintuigen, goede voeding, beweging, massagetechnieken en het gebruik van bepaalde producten. Dit is een buitengewoon belangrijk niveau, maar er is meer.

Het fysieke lichaam bestaat uit materie en energie. Het fenomeen energie is goed gedocumenteerd in zowel de meeste oosterse als westerse levensbeschouwingen .De westerse natuurkunde onderscheidt vier soorten krachten: elektromagnetisme, zwaartekracht, de sterke wisselwerking9 houdt atoomkernen bij elkaar) en de zwakke wisselwerking ( radioactief verval en de transmutatie van elementen). In het oosten heeft deze laag van het fysieke lichaam betrekking op de subtiele energie die in China “Chi” genoemd wordt, in Japan “QI “en in India “Prana” Alle massagetechnieken hebben, opzettelijk of per ongeluk, invloed op energie. Vele technieken zijn echter speciaal gecreëerd om met energie te werken, zoals acupressuur, shiatsu, polariteitsmassage, therapeutische massage en Reiki. Op dit niveau kunnen we gezondheid bevorderen door massage- of energietechnieken, en door yoga, tai chi, meditatie en/of ademhalingsoefeningen.

Het geestelijke lichaam is samengesteld uit gemoed en verstand. Het gemoed is waar we emoties en gevoelens ervaren. Het verstand omvat onze ideeën en overtuigingen. Vaak komt de stress die we ervaren voort uit een van deze lagen en beïnvloedt deze vervolgens het fysieke lichaam. Op dit niveau kunnen we na verloop van tijd gezondheid bevorderen door middel van technieken om stress te verminderen, aromaology, therapie, meditatie en lezen. Het causale lichaam is samengesteld uit de ziel en de geest. Meditatie is de voornaamste techniek die al eeuwenland gebruikt wordt om bewust te worden van deze lagen.

Om onze klanten op holistische wijze te kunnen behandelen, moet met al deze lagen gewerkt worden. Hoe groter het aantal lagen waaraan een klant aandacht besteedt, hoe meer we zijn gezondheid en welzijn kunnen stimuleren. Een behandeling die aan de elementen die het snelst en het vaakst uit balans raken bij bijna iedereen- Oneindigheid en Lucht- is de Caribbean Therapy en onze Elemental Nature. Dit uit balans raken komt omdat Oneindigheid en lucht voor uitbreiding en beweging staan. Ze staan dus van nature nooit stil en in balans, maar zijn altijd in beweging. In onze gehaaste maatschappij is het logisch dat deze elementen het eerst uit balans zijn. Symptomen hiervan zijn angst, bezorgdheid, nervositeit, droge huid en slaapproblemen. Caribbean Therapy is een kalmerende behandeling die dit aspect van onze Elemental Nature in balans helpt brengen.

Heeft u nu zin gekregen in het ervaren van een van onze holistische behandelingen, maak dan nu een afspraak. Le Mage| Aveda lifestyle salon| Breestraat 14| 5845Av Sint Anthonis| tel: 0485-383219|