11 dec, 10:27
2018
Nieuws

Bij SV Milsbeek schijnt de zon

Hartje winter, maar toch schijnt de zon op 15 december weer bij SV Milsbeek. Op deze dag worden maar liefst 150 vrijwilligers in het zonnetje gezet. Alle leden die actief zijn bij SV Milsbeek voor de afdelingen korfbal (SPES) en voetbal krijgen een mooie dag aangeboden in de kantine. Vrijwilligers die zich inzetten als coach, trainer of bestuurslid en zij die de kantine bestieren, activiteiten organiseren en sponsoren binnenhalen. En niet te vergeten de Club van de jonge oude mannen, die bijna dagelijks de schitterende accommodatie verzorgen: Sportpark Zwarteweg, gelegen aan de voet van natuurgebied de Sint-Jansberg en omringd door De Diepen en het Koningsven.

Duurzaamheid
De afgelopen jaren heeft SV Milsbeek grote investeringen gedaan op het gebied van duurzaamheid en efficiëntie. Ongeveer 7 jaar geleden hebben we geïnvesteerd in zonnepanelen. Deze zijn inmiddels afbetaald en leiden nu tot concrete besparingen. Vanwege dit succes en de bijdrage die SV Milsbeek wil leveren aan duurzaamheid, investeren we verder in zonnepanelen. CO2 neutraal is het streven.

Processen vereenvoudigen

Voorzitter Perry Houtepen: “We zijn verschillende processen aan het vereenvoudigen. Zo zijn we voorbereid op de toekomst waarin we een dalende trend zien van leden en vrijwilligers. Met het vereenvoudigen van processen ontlasten we de vrijwilligers en vaak bespaart het ook nog eens geld. We hebben bijvoorbeeld een geld-telapparaat aangeschaft en in de kantine kan nu contactloos betaald worden. Velden 1 en 2 worden systematisch beregend (veld 3 en 4 volgen in 2019). De laatste investeringen zijn de 2 robotmaaiers. Hier zijn we trots op. Deze robotmaaiers geven ons de gelegenheid om niet afhankelijk te zijn van derden. Zij vragen minder capaciteit van onze vrijwilligers. Er zijn geen grote onderhoudskosten aan de eigen grasmaaiers en ze laden zich op met de elektriciteit gewonnen vanuit onze zonnepanelen. Verder is een onkruidborstel aangeschaft zodat er geen chemicaliën gebruikt hoeven te worden. Ook beschikken we sinds kort over een AED apparaat. Het AED apparaat wordt opgenomen in de landelijke database. Gemeente Gennep helpt ons in het trainen van enkele vrijwilligers voor het gebruik van het AED apparaat.”

Sponsoring

Zowel de afdeling voetbal als korfbal hebben dit jaar nieuwe scoreborden in gebruik genomen en beide jeugdafdelingen zijn voorzien van nieuwe tenues. Tevens zijn er deze zomer opnieuw sponsorcontracten voor de duur van drie jaar getekend met ALBO Milsbeek, CNC grondstoffen, Emons Groep en Teunesen Zand en Grint.

Weys - speciaal
Download onze App Get it on Google Play

Het bericht Bij SV Milsbeek schijnt de zon verscheen eerst op Maasduinen Centraal.


Lees het hele bericht van Maasduinen Centraal - NimaRTV »