25 apr, 08:26
2018
Nieuws

112 – FIOD haalt bedrijfspand leeg

FIOD neemt 12.000 kg waterpijptabak in beslag

Dinsdag heeft de FIOD 3 Poolse mannen van 49, 30 en 28 jaar en een 37-jarige Poolse vrouw aangehouden. Na een tip zijn het basisteam van de politie Venray-Gennep en de Douane een loods op een industrieterrein in gemeente Gennep binnengetreden. Daar werd waterpijptabak gevonden. Het onderzoek werd vervolgens overgedragen aan de FIOD.

Tijdens de doorzoeking heeft de FIOD in de loods een illegale productielijn van waterpijptabak aangetroffen. Buiten stond een container met circa 12.000 kg waterpijptabak, gereed voor consumptie. Waterpijptabak is een product dat zonder vergunning en accijnsafdracht niet geproduceerd mag worden. Ook is 1200 kg tabak gevonden. Van 1 kg ruwe tabak wordt ongeveer 3,5 kg waterpijptabak gemaakt.

De FIOD heeft beslag gelegd op alle apparatuur die werd gebruikt in de productielijn. Daarnaast is de aanwezige voorraad waterpijptabak, tabak, grondstoffen om waterpijptabak te maken, een aggregaat, 2 heftrucks en een vrachtwagen in beslaggenomen. Wanneer deze partij waterpijptabak op de Nederlandse markt terecht was gekomen, dan zou vermoedelijk ruim 1,2 miljoen euro aan accijns zijn ontdoken. De FIOD doet verder onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket.

Het bericht 112 – FIOD haalt bedrijfspand leeg verscheen eerst op Maasduinen Centraal.


Lees het hele bericht van Maasduinen Centraal - NimaRTV »