12 mei, 17:31
2019
Nieuws

112 – Bekeuringen handhaving buitengebied

Bergen, Gennep, Mook – Bij een integrale handhavingscontrole in het buitengebied van Bergen, Gennep, Mook en de recreatieplassen in dat gebied zijn zondag 23 bekeuringen en zes waarschuwingen uitgedeeld. Er werd zowel op het land als op het water gecontroleerd. Doel van de controle was om de overlast door recreanten voor fauna, flora en omwonenden te verminderen.

De actie vond plaats op en langs de Maas, recreatieplassen en bosgebieden binnen het bewakingsgebied van de basiseenheid Venray-Gennep. Het overgrote deel van de burgers komt hier recreëren met respect voor de natuur. Toch krijgen de gemeenten en politie met regelmaat meldingen van overlast, kapot gereden flora en fauna door illegale motorcrossers en onveilige situaties in het buitengebied.  Er werden vijf  boetes uitgeschreven voor mensen die hun auto op een niet toegestane plek parkeerden. Zes crossmotoren waren samen goed voor 12 boetes. De overige boetes hadden betrekking op de visserijwet. Onder andere vier keer voor vissen zonder vergunning.

Waarschuwingen
Tijdens de controle dag zijn ook zes waarschuwingen uitgedeeld. Twee personen waren met een metaaldetector aan de slag op een plek waar dat niet is toegestaan, twee personen die slapend in een auto werden aangetroffen werden met een waarschuwing gewekt en op twee plaatsen werd gewaarschuwd voor het negeren van het stookverbod.

Voor herhaling vatbaar
De politie werkte samen met Buitengewoon Opsporingsambtenaren van de gemeenten Mook & Middelaar, Bergen, Gennep en Venray, de Groene Brigade van de provincie, Staatsbosbeheer, Limburgs Landschap en Rijkswaterstaat. Ter ondersteuning waren er ook twee politieruiters van de Landelijke eenheid aanwezig. In totaal namen 24 handhavers deel. Afgaande op de vele positieve reacties was het een zinvolle actie die voor herhaling vatbaar is.

Bron: Politie.nl

Het bericht 112 – Bekeuringen handhaving buitengebied verscheen eerst op Maasduinen Centraal.


Lees het hele bericht van Maasduinen Centraal - NimaRTV »