Genneps Vocaal Ensemble

Over Genneps Vocaal Ensemble
et Genneps Vocaal Ensemble (GVE) werd in 1961 opgericht, min of meer als voortzetting van een jongenskoor dat vlak na de oorlog ontstond op initiatief van onderwijzer Van de Ven. Toen het Vocaal, zoals dit mannenkoor in het Gennepse kortweg wordt genoemd, werd opgericht, bestond het uit zestien leden. Inmiddels zijn dat er een kleine vijftig en mag het koor zich verheugen in een continue belangstelling van actieve en passieve toehoorders. Het GVE heeft een typische – noem het bronsgroene - klankkleur. Het koor zingt werken vanaf de late middeleeuwen tot aan de twintigste eeuw. Van Palestrina tot Poulenc en van Mozart tot Martinu.

In 2000 werd in samenwerking met het Koninklijk ’s Hertogenbosch Mannenkoor ‘Mount of Three Lights’ van Martinu op het repertoire gezet. Beide koren hebben zich uitzonderlijk goed van hun taak gekweten tijdens concerten in Den Bosch (oktober 2000) en Gennep (mei 2001). Het concert in Gennep zette tevens het 40-jarig jubileum van het GVE luister bij en was een groot succes.

In Gennep wordt het koor alom gewaardeerd. Het koor werkt mee aan tal van activiteiten in de gemeente Gennep maar treedt eveneens met grote regelmaat op buiten de gemeente- en zelfs buiten de landsgrenzen.

Het GVE staat onder leiding van Ernst Lamers die in augustus 2007 het stokje van Marius Schouten overnam.

Behalve kwaliteit speelt ook de sociale functie binnen het koor een belangrijke rol. Een lid van het GVE kan rekenen op een kleine vijftig vrienden die elkaar iedere donderdagavond treffen om de nootjes op de i te zetten.

Missie

Het Genneps Vocaal Ensemble is een mannenkoor dat zich bezighoudt met het traditionele klassieke mannenkoorrepertoire. Het koor zingt in de hogere regionen van de B categorie en is met name sterk in kwalitatief hoogstaand repertoire van componisten als Poulenc, Diepenbrock, Mozart, Schubert, Martinu en Palestrina om maar enkele namen te noemen.

Het GVE wil een mannenkoor zijn dat in de behoefte aan en interesse voor klassieke profane en religieuze koormuziek in de punt van Noord-Limburg voorziet. Het koor stelt zich ten doel dit repertoire bekendheid te geven en levend te houden door dit op de eerste plaats ten uitvoer te brengen en op de tweede plaats door kennisoverdracht van leven en werken van belangrijke componisten. Het GVE is beschikBaar voor het opluisteren / mede-organiseren van culturele evenementen en voor religieuze vieringen van gemeenschappen en individuen.
Foto's
 
Contactgegevens
Genneps Vocaal Ensemble
Vagevuurweg 7
6596 DC Milsbeek

Geadopteerd door:
Leden
Er zijn nog geen leden aangemeld.
Bent u lid van deze vereniging? Meld u snel aan en blijf op de hoogte! » Ik ben een lid