woensdag 20 okt
Paddenstoelenwandeling met gidsen van IVN de Groene Overlaat Cuijk de Barendonk Beers
Van:
woensdag 20 okt 2021
14:00
Tot:
woensdag 20 okt 2021
16:00
de Barendonk Beers

Paddenstoelenwandeling met gidsen van IVN de Groene Overlaat Cuijk

Woensdag 20 oktober 2021 paddenstoelenwandeling de Barendonk 14.00-16.00 uur
Iedereen kan wel een paddenstoel tekenen: 2 verticale strepen met een half rondje erop. Maar wist je dat er zoveel meer vormen bestaan, zoals een gewei, nestje, eidooier of een ronde bol. Sommigen hebben de raarste namen. Wat dacht je van de Rode koolzwam, Eekhoorntjesbrood, de Reuzenbovist of Fopzwam. Je zou er zo aan voorbij lopen. Gelukkig weten de gidsen Miep Kuppen en Rob Remmerde van de IVN “de Groene Overlaat” Cuijk er heel veel van; ze kunnen je ze laten zien, maar er ook over “zwammen”. Ben je benieuwd? Samen met jou gaan ze op zoek naar paddenstoelen in de Barendonk. Ze staan in het gras in de berm, groeien op een oude boomstronk of verschuilen zich onder afgevallen boombladeren. Ze zijn belangrijk in ons ecosysteem als opruimers. Natuurlijk hopen ze de Vliegenzwam te zien rood met witte stippen, voor iedereen een echte paddenstoel. Ga je mee op zoek? De wandeling is op woensdag 20 oktober van 14.00 tot 16.00 uur.

Het aantal deelnemers aan deze wandeling is beperkt en je moet je vooraf aanmelden. Dat kan tot en met zondag 17 oktober op onderstaand e-mailadres:
natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl
Degenen die zich aanmelden krijgen uiterlijk maandag 18 oktober bericht of ze wel of niet kunnen deelnemen. Wil je meer info? Bel dan 06-14641745 De excursie is natuurlijk gratis, maar een vrijwillige bijdrage stellen we zeer op prijs.
We raden de deelnemers aan zelf wat te eten en/of te drinken mee te nemen of voor eigen rekening te gebruiken bij de Barendonk.


Bekijk op kaart