21 aug, 12:01
2018
Nieuws

Publicaties gemeente Gennep week 34

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 34 – 2018

Bijeenkomst jonge mantelzorgers

Op maandag 24 september 2018 organiseren Synthese en gemeente Gennep een bijeenkomst over jonge mantelzorgers. De bijeenkomst is bedoeld voor de naaste omgeving van jonge mantelzorgers in onze gemeente, zoals familieleden, vrienden en buren. Ook leraren, mensen uit het sport- en verenigingsleven, huisartsen en andere hulpverleners zijn van harte welkom.
Tijdens deze avond staan we stil bij de situatie van jonge mantelzorgers. Hoe herken je een jonge mantelzorger? Welke signalen geven ze af? Ook bekijken we samen wat we kunnen doen om jonge mantelzorgers te ondersteunen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en vindt plaats in het Elzendaalcollege, Stiemensweg 40 in Gennep.

Wilt u erbij zijn? Meldt u dan vóór 15 september aan via het aanmeldformulier op www.gennep.nl/jongemantelzorgers

We hopen u te ontmoeten!

Boels Ladies Tour donderdag 30 augustus

Donderdag 30 augustus strijkt voor het vijfde jaar op rij de Boels Ladies Tour neer in Gennep. Dit is een meerdaagse wielerkoers voor het professionele dameswielrennen. Gennep is dit jaar weer zowel de start- als finishlocatie van de derde etappe.

Programma
Om 12.00 uur worden de ploegen gepresenteerd op de Markt, waarna om 13.00 uur de rensters starten aan de 129 kilometer lange etappe. De eerste doorkomst in het centrum zal rond 14.00 uur zijn. Omstreeks 15.00 uur komen de rensters voor de tweede keer langs, om te beginnen aan hun laatste ronde. Via meerdere lokale omlopen door de gemeenten Gennep en Bergen finishen de dames rond de klok van 16.00 uur op het Jan Lindersplein. Aansluitend vindt de huldiging plaats op de Markt.

Voor de kinderen
Tijdens de etappe is er op het Jan Lindersplein van alles te beleven. Voor de kinderen is er een parcours uitgezet, waar zij met freestyle skelters de snelste tijd neer kunnen zetten. Er is een groot springkussen en de mogelijkheid om zich te laten schminken. Daarnaast is de etappe live te volgen via een groot scherm.

Wereldtop
De Boels Ladies Tour, die behoort tot de UCI Women’s World Tour, start dit jaar op 28 augustus met een proloog in Arnhem en gaat via een etappe in en rondom Nijmegen richting Limburg. Na het aandoen van Gennep volgen er nog etappes in Weert en in Sittard. Op 2 september vindt de afsluitende tijdrit plaats in Roosendaal. Ook dit jaar staan er weer veel wereldtoppers aan de start, waaronder de winnares van vorig jaar, Annemiek van Vleuten, olympisch kampioene Anna van der Breggen en de huidige wereldkampioene Chantal Blaak.

Verkeersmaatregelen
In het belang van een veilig verloop van de etappe en de activiteiten op het Jan Lindersplein wordt de Brugstraat (tussen de Zandstraat en ’t Straatje) afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Tijdens de etappe staan er verkeersregelaars, die het verkeer richting centrum en Ottersum zullen omleiden. Verder wordt het parcours tijdelijk vrijgehouden door motards, die voor de wielrensters uit rijden.
Bezoekers kunnen parkeren op de nabijgelegen parkeerterreinen aan ’t Straatje, het Martinushof en het Europaplein.

Live op TV!
De Boels Ladies Tour is dit jaar live op televisie te volgen. De uitzendingen zijn dagelijks van 14.30-16.30 uur en landelijk te zien op de Ziggo kanalen; L1 op 713 en Omroep Gelderland op 705. Bij beide omroepen zijn de uitzendingen ook op de online kanalen te bekijken.

de_smid_fc-logo-samengesteld-01
Download onze App Get it on Google Play

Het bericht Publicaties gemeente Gennep week 34 verscheen eerst op Maasduinen Centraal.


Lees het hele bericht van Maasduinen Centraal - NimaRTV »