13 mrt, 12:01
2018
Nieuws

Publicaties gemeente Gennep week 11

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 11 – 2018

Nieuwe kaart fietsnetwerk

Routebureau Noord- en Midden-Limburg heeft weer een nieuwe, geactualiseerde fietskaart uitgebracht. De kaart is te koop bij de verschillende VVV’s in Noord- en Midden – Limburg en in de webshops van Liefdevoorlimburg en VVV Midden-Limburg.
Het fietsnetwerk in Noord- en Midden-Limburg bestaat nu ruim 20 jaar. In die 20 jaar is er veel veranderd aan het fietsnetwerk; veel routes zijn gewijzigd en veel knooppunten toegevoegd. De routes zijn aangepast aan de wensen van de moderne fietser. Ze lopen door mooiere gebieden, over veiligere (fiets-)paden, langs leuke bezienswaardigheden en gezellige terrasjes. Naast het jaarlijks actualiseren van de fietskaart, worden ook de informatiepanelen in het veld vervangen waar nodig. Zo blijft u op de juiste route.

Ruil uw oude kaart om

Er is dit jaar weer een mooie omruilactie. Fietsers die een oude kaart hebben, uitgegeven door het Routebureau (jaargang 2010-2017), kunnen deze kaart omruilen voor een nieuwe fietskaart (2018) met € 1,95 korting. De nieuwe kaart kost dan slechts € 1,00. Dus kom snel uw oude fietskaart omruilen!

Verkiezingsmagazine in de Via Gennep

Weet u nog niet op wie u gaat stemmen? In de VIA Gennep van 14 maart vindt u een Verkiezingsmagazine. Daarin stellen de vijf partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezing zich voor. Ook staat er een programmavergelijker in, en informatie en uitleg over de gemeenteraadsverkiezing en het referendum.
Op woensdagavond 21 maart kunt u de uitslagenavond live volgen via Gennep News op Ziggo kanaal 44 en KPN kanalen 1374.

Magazine niet ontvangen?

Neem dan contact op met Axender (de verspreider) en stuur een mail naar gemeente@gennep.nl. Op het gemeentekantoor, en op verschillende andere plekken in onze gemeente, liggen extra exemplaren om mee te nemen. Ook kunt u het magazine nu al
online inzien via www.gennep.nl/verkiezingen.

GennepNews slotdebat

Zondag 18 maart gaan vertegenwoordigers van de partijen o.l.v. Ger Michels in op stellingen en vragen. Live uitgezonden op TV (Ziggo kanaal 44/KPN kanalen 1374). Aanvang: 14.00 uur.
Locatie: Stadhuis. Er is een beperkt aantal plaatsen!

Boels Ladies Tour weer naar Gennep

Op donderdag 30 augustus 2018 start en finisht de Boels Ladies Tour in Gennep!
De belangrijkste Nederlandse etappekoers voor vrouwen gaat dit jaar maar liefst drie dagen door de provincie Limburg. De drie Limburgse etappes hebben allen een lengte van circa 120 tot 145 kilometer. De Tour start op 28 augustus in Arnhem en eindigt met een individuele tijdrit in Roosendaal.
Meer informatie en rittenschema: www.hollandladiestour.nl.

Dag van de Leerplicht en De leerplichtambtenaar

Tijdens de Dag van de Leerplicht staan wij stil bij het recht op onderwijs.
Onderwijs is belangrijk om in de maatschappij goed mee te komen. Met een goede opleiding en een diploma op zak sta je sterker en word je voorbereid op je toekomst. Onderwijs is niet alleen een wettelijke plicht, maar ook een kostbaar verworven recht.

Wat wordt er van ouders/verzorgers van leerplichtigen verwacht?

Het is belangrijk dat ouders betrokken zijn bij school en de ouderavonden bezoeken. Als u merkt dat uw kind met tegenzin naar school gaat of spijbelt, kunt u dat met de mentor bespreken.
Volgens de Leerplichtwet bent u als ouder/verzorger verplicht om uw leerplichtige kind in te schrijven op een school en er op toe te zien dat uw kind de lessen volgt. Als uw kind ziek is, kan het niet naar school. U moet de school dan meteen op de  hoogte brengen.

Wat doet de leerplichtambtenaar?

Hij of zij:

  • ziet er op toe dat leerlingen tot 18 jaar bij een school staan ingeschreven totdat zij een startkwalificatie hebben (dit is een havo- of vwo- diploma of een MBO-diploma op minimaal niveau 2);
  • doet onderzoek als er een melding komt dat een leerling zonder toestemming van school wegblijft. Hij of zij neemt vervolgens contact op met ouders/verzorgers en de leerling zelf (vanaf 12 jaar) om het verhaal te horen en mee te denken;
  • werkt samen met school om spijbelaars en uitvallers zo snel mogelijk weer naar school terug te laten keren;
  • werkt indien nodig samen met de schoolarts, het sociaal (wijk)team, de jeugdzorg en andere betrokken hulpverleners.

Wat zijn de gevolgen bij ongeoorloofd verzuim?

Na een melding van ongeoorloofd verzuim door school zal de leerplichtambtenaar onderzoeken wat er aan de hand is. Vervolgens worden afspraken gemaakt met school, leerlingen en ouders om het verzuim te stoppen.
Als het verzuim niet stopt kan de leerplichtambtenaar het volgende doen;

  • Een waarschuwing geven of de leerling doorsturen naar bureau HALT voor een leer-of werkstraf;
  • U en/of uw kind doorverwijzen naar een hulpverlenende instantie;
  • Een proces-verbaal opmaken of een (zorg)melding doen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de leerplichtambtenaar van de gemeente Gennep, email gemeente@gennep.nl , tel.nr. 0485-494141 (vraag naar de leerplichtambtenaar).

Het bericht Publicaties gemeente Gennep week 11 verscheen eerst op Maasduinen Centraal.


Lees het hele bericht van Maasduinen Centraal - NimaRTV »